Menu

Osteopatia


Osteopatia on turvallinen, tehokas ja hellävarainen manuaaliterapia, jolla hoidetaan ja voidaan lievittää kehon eri kiputiloja sekä toimintahäiriöitä. Osteopatiassa kehoa lähestytään kokonaisuutena sekä tavoitteena on vapauttaa eri kudosjännityksiä, tehostaa nestekiertoa sekä tasapainottaa hermoston ja muiden elinjärjestelmien toimintaa. Hoidolla pyritään selvittämään myös oireiden aiheuttaja.

Osteopaatit hoitavat ja ennaltaehkäisevät monipuolisesti tuki- ja liikuntaelimistön kipuja. Tulosyinä ovat päänsärky, migreeni ja purentavaivat, niskakipu, käsien puutumisoireet, olkapään ja kyynärnivelen vaivat, alaselkäkipu, alaraajojen kiputilat, urheiluvammat sekä ruoansulatusoireet tai turvostus. Hoitoon hakeudutaan myös stressin ja unettomuuden vuoksi sekä erilaisten naisten terveyteen liittyvät oireiden kuten vulvodynian tai kovien kuukautiskipujen vuoksi. Osteopatia on tehokas ja miellyttävä hoitomuoto raskausaikana sekä synnytyksestä palautumiseen.

Naisten osteopatia

Naisten osteopatiassa keskitystään kehon hoitoon ja terveyden tukemiseen eri gynekologisissa elämänvaiheissa.  Naisten hoidossa voidaan keskittyä hormonitoiminnan haasteisiin sekä gynekologisten vaivojen hoitoon kuten yhdyntäkipuihin tai lievittää endometrioosioireita. Hoidolla voidaan edistää lantionpohjan rentouttamista ja kuntoutumista esimerkiksi inkontinenssin kohdalla. Hoitoon hakeudutaan myös tukemaan raskautta, raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Tutkiminen ja hoito voi tarvittaessa pitää sisällään myös vaginan sisäisen lähestymistavan asiakkaan suostumuksella. Sisäisiä tekniikoita käyttävät vain naisten hoitoon erikoistuneet osteopaatit.

Hoitojakson suunnitellaan yksilöllisesti ja vaivan mukaan. Usein hoitojakso on pituudeltaan 3-5 hoitokertaa. Ensimmäisellä hoitokerralla alkuhaastattelu ja tutkimisen perusteella kartoitetaan kokonaiskuva oireesta sekä asiakkaan terveydentilasta. Tutkiminen suoritetaan palpaation, kehon kuuntelun ja ortopedisten testien avulla. Hoidossa käytetään monipuolisesti erilaisia tekniikoita ja hoidollisia lähestymistapoja. Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille.

Tarvittaessa asiakas lähetetään lääkäriin tai muulle terveydenhuollon ammattilaiselle jatkotutkimuksiin.

 

Lue lisää osteopatiasta:
www.osteopatiakeskusvalo.fi
https://osteopaattiliitto.fi/