Menu

Osteopatia


Osteopatia on turvallinen, tehokas ja hellävarainen manuaaliterapia, jolla hoidetaan ja voidaan lievittää kehon eri kiputiloja sekä toimintahäiriöitä. Osteopatiassa kehoa lähestytään kokonaisuutena sekä tavoitteena on vapauttaa eri kudosjännityksiä, tehostaa nestekiertoa sekä tasapainottaa hermoston toimintaa. Hoidolla pyritään selvittämään myös oireiden aiheuttaja.

Osteopaatit hoitavat ja ennaltaehkäisevät monipuolisesti tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä lievittävät toiminnallisia oireita kuten ruoansulatusoireita tai turvostusta. Tyypillisiä tulosyitä ovat päänsärky, migreeni ja purentavaivat, niskakipu, käsien puutumisoireet, olkapään ja kyynärnivelen vaivat, alaselkäkipu, alaraajojen kiputilat, urheiluvammat, närästys, stressi ja unettomuus sekä erilaiset naisten terveyteen liittyvät oireet kuten vulvodynia tai kovat kuukautiskivut. Osteopatia on tehokas ja miellyttävä hoitomuoto raskausaikana sekä synnytyksestä palautumiseen.

Naisten osteopatia

Naisten osteopatiassa keskitystään kehon hoitoon ja terveyden tukemiseen eri gynekologisissa elämänvaiheissa.  Naisten hoidossa voidaan keskittyä raskautumisen tukemisessa, raskausajan- ja äityisosteopatiaan sekä gynekologisten vaivojen hoitoon kuten yhdyntäkipuihin tai lievittää endometrioosioireita. Hoidolla voidaan myös edistää lantionpohjan kuntoutumista esimerkiksi inkontinenssin kohdalla. Tutkiminen ja hoito voi tarvittaessa pitää sisällään myös vaginan sisäisen lähestymistavan asiakkaan suostumuksella. Sisäisiä tekniikoita käyttävät vain naisten hoitoon erikoistuneet osteopaatit.

Lue lisää osteopatiasta:
www.osteopatiakeskusvalo.fi
https://osteopaattiliitto.fi/

Hoitojakson suunnitellaan yksilöllisesti ja vaivan mukaan. Usein hoitojakso on pituudeltaan 3-5 hoitokertaa. Ensimmäisellä hoitokerralla alkuhaastattelu ja tutkimisen perusteella kartoitetaan kokonaiskuva oireesta sekä asiakkaan terveydentilasta. Tutkiminen suoritetaan palpaation, kehon kuuntelun ja ortopedisten testien avulla. Hoidossa käytetään monipuolisesti erilaisia tekniikoita ja hoidollisia lähestymistapoja. Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille.

Tarvittaessa asiakas lähetetään lääkäriin tai muulle terveydenhuollon ammattilaiselle jatkotutkimuksiin.