Menu

Osteopatia


Osteopatia on turvallinen, tehokas ja hellävarainen manuaaliterapia, jolla hoidetaan kehon eri kiputiloja sekä toimintahäiriöitä. Osteopatiassa keho nähdään kokonaisuutena sekä hoidossa huomioidaan rakenteen ja toiminnan vuorovaikutussuhde ja edistetään kehon itseparanemismekanismia.

Osteopaatti on anatomian ja fysiologian asiantuntija. Osteopaatit hoitavat ja ennaltaehkäisevät monipuolisesti tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä lievittävät kehon toiminnallisia häiriöitä kuten hengitys- ja ruoansulatusongelmia. Hoidolla pyritään selvittämään oireiden aiheuttaja sekä tavoitteena on kivuton, terveempi, liikkuvampi ja hyvinvoiva keho.

 Tyypillisiä tulosyitä ovat päänsärky, migreeni ja purentavaivat, niskakipu, puutumisoireet, olkapään ja kyynärnivelen vaivat, alaselkäkipu,  alaraajojen kiputilat, urheiluvamma, astma, närästys, stressi ja unettomuus sekä kovat kuukautiskivut. Osteopatialla voidaan lievittää raskaudenajan vaivoja voidaan sekä edistää palautumista synnytyksestä.

Lue lisää osteopatiasta: www.osteopatiakeskusvalo.fi, www.suomenosteopaattiliitto.fi

Ensimmäisellä hoitokerralla asiakkaalle tehdään kattava alkuhaastattelu, jonka avulla kartoitetaan kokonaiskuva oireesta sekä asiakkaan sairaushistoriasta ja terveydentilasta. Oireen ja kivun selvittämiseksi tutkimisessa käytetään apuna palpaatiota ja ortopedisiä testejä. Haastattelun ja tutkimisen perusteella suunnitellaan turvallinen ja yksilöllisesti toteutettu hoito. Hoidossa käytetään erilaisia mobilisointi- ja pehmytkudostekniikoita, manipulaatiota sekä muita osteopaattisia tekniikoita. Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille.

Hoitojakson suunnitellaan tapauskohtaisesti ja vaivan mukaan. Osteopaatti arvioi tilanteen ensimmäisellä hoitokerralla. Usein hoitojakso on pituudeltaan 3-5 hoitokertaa.

Tarvittaessa asiakas lähetetään lääkäriin tai muulle terveydenhuollon ammattilaiselle jatkotutkimuksiin.