Osteopatia Helsinki & Nummela

Osteopatia

Ennaltaehkäisy, hoito, ylläpito.
Osteopatia, hoidetaan alaselkäkipua
Osteopatia, hoidetaan olkapäätä

Osteopatia on tehokas ja turvallinen manuaalinen hoitomuoto tuki- ja liikuntaelimistön eri kiputilojen ja toimintahäiriöiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Osteopaatti Essi Pesonen asiakkaan kanssa

Osteopatiassa kehoa lähestytään kokonaisuutena

Osteopatia on turvallinen, tehokas ja hellävarainen manuaaliterapia, jolla hoidetaan ja voidaan lievittää kehon eri kiputiloja, jännityksiä sekä toimintahäiriöitä. Osteopatiassa kehoa lähestytään kokonaisuutena huomioiden rakenteen ja toiminnan vuorovaikutus, mieli, henkisyys, yksilöllisyys sekä elämäntilanteen ja elämäntapojen vaikutus. Hoidon tavoitteena on vapauttaa kudosjännityksiä, tehostaa nestekiertoa sekä tasapainottaa hermoston ja eri elinjärjestelmien toimintaa. Kun hoidossa huomioidaan koko keho, voidaan oireiden lievityksen lisäksi hoitaa oireiden juurisyytä sekä panostaa ennaltaehkäisyyn. 

Mitä osteopaatti hoitaa?

Osteopaatti

Osteopaatilla on kattava ymmärrys kehon anatomiasta ja fysiologiasta yhdistettynä laaja-alaiseen lähestymistapaan. Hoidollinen lähestymistapa voi olla hyvin mekaaninen, hermoston tasolla rauhoittava tai sisäelimiin kohdistuva eli viskeraalista osteopatiaa. Monipuolinen tietämys lisää myös hoidon turvallisuutta sekä yksilöllisyyttä. Hoito perustuu tutkittuun sekä kokemusperäiseen tietoon. Osteopaatti on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattilainen ja löydät minut JulkiTerhikistä. 

Osteopatia, hoidetaan purentalihaksia ja päänsärkyä tai migreeniä

Osteopatiaan hakeudutaan vaihtelevien oireiden vuoksi. Tulosyinä voivat olla:

Asiakkaat ovat hakeutuneet hoitoon myös seuraavissa tilanteissa:

Naisten osteopatia, kuva naisesta

OSTEOPATIA NAISILLE

Naisten osteopatia

Naisten terveyteen erikoistuneella osteopaatilla on laaja ymmärrys naisten kehon hormonitoiminnan ja rakenteen muutoksista eri gynekologissa elämänvaiheissa (murrosikä, raskautuminen, synnytys sekä imetys, menopaussi). Naisten hoidossa voidaan keskittyä kehon tukemiseen esimerkiksi hormonitoiminnan haasteissa sekä gynekologisten vaivojen hoidossa, oli kyseessä lantion alueen kivut, yhdyntäkivut tai endometrioosi oireiden lievitys. Hoidolla voidaan edistää lantionpohjan rentouttamista ja tukea esimerkiksi pidätysvaikeuksien eli inkontinenssin kuntoutusta muun hoidon rinnalla. 

Osteopaatilla on suositeltavaa käydä ennen raskauden suunnittelua. Hoidolla voi olla positiivinen vaikutus myös raskautumiseen. Raskauden edetessä ja synnytykseen valmistautuessa käsittely on miellyttävää ja tehokasta, tavoitteina ovat tasapainoinen lantion toiminta, vauvan hyvä tarjonta sekä sujuva synnytys. Tarjoan äideille ja vauvoilla yhteishoitoja, jotka sopii erityisen hyvin vastasyntyneen ensikäynniksi.

Tutkiminen ja hoito voi tarvittaessa pitää sisällään myös lantionpohjan sisätutkimuksen asiakkaan suostumuksella. Sisäisiä tekniikoita käyttävät vain naisten hoitoon erikoistuneet sekä erikseen sisäiseen lähestymistapaan koulutuksen saaneet osteopaatit. Lue lisää lantionpohjan sisäisestä tutkimisesta ja hoidosta voit lukea täältä.

Osteopaattinen hoito

Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille. Hoitojakson pituus on yksilöllinen. Hoidon tarve tarkentuu ensimmäisellä hoitokerralla. Hoitojakson pituus on usein 3-5 käyntikertaa sekä alkuun käynnit tarvittaessa viikon välein. Hoito pitää sisällään haastattelun, tutkimisen ja hoidon, harjoitteiden ohjauksen sekä kirjauksen. 

Tarvittaessa asiakas lähetetään lääkäriin, gynekologille, lantionpohjan fysioterapiaan tai muulle terveydenhuollon ammattilaiselle jatkotutkimuksiin ja hoitoon. Osteopatiaa voidaan hyödyntää myös muun kuntoutuksen ja hoidon rinnalle.

Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille.